KEURINGEN

KEURINGEN

KEURINGEN

HOE VEILIG IS UW ELEKTRISCHE INSTALLATIE?

Wat velen niet weten is dat een pandeigenaar zelf verantwoordelijk is voor de veiligheid van zijn elektrotechnische installatie en niet het energiebedrijf. Het is daarom van belang dat deskundige personen de veiligheid van uw elektrotechnische installatie beoordelen en eventuele veranderingen doorvoeren.
Bent u eigenaar van een zakelijk pand? Uw verzekering vraagt dan zeer waarschijnlijk om een periodieke installatiekeuring. Bovendien is het in geval van schade wijselijk een keuringsrapport te kunnen overleggen. In uw polis staat vermeld hoe dit keuringstraject dient te verlopen.

Heeft u de aarding van de installatie wel eens laten controleren?
Stel dat er kortsluiting ontstaat. Normaal gesproken wordt die opgevangen door de aarding, die ervoor zorgt dat overtollige spannig wordt afgevoerd naar de aarde. Indien de aarding onvoldoende is uitgevoerd kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan.

Dateert uw pand dateert van voor 1950 en heeft u daarna in de installatie veranderingen aangebracht waarbij leidingen zijn vervangen? Dan bestaat de mogelijkheid dat de aarding niet meer deugt.

En wie kent niet de situatie met veel loshangende snoeren in de nabijheid van apparaten? Ook dit kan tot nare en gevaarlijke gevolgen leiden.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw elektrotechnische installatie? Of wilt u het zekere voor het onzekere nemen? Maak dan gebruik van onze deskundigheid. Een veilige installatie is immers van groot belang!

Uw installatie wordt door ons volgens de juiste norm gecontroleerd en gekeurd. Indien wenselijk ontvangt u een keuringsrapport. Indien de installatie niet in orde is bevonden, is het van belang u goed te laten adviseren over eventuele aanpassingen. Wij zijn u hiermee graag van dienst. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht om deze aanpassingen op de juiste wijze uit te laten voeren.

Ook periodieke keuringen van elektrisch gereedschap kunt u door ons laten uitvoeren. Na inspectie ontvangt u een keurings- en een eventueel adviesrapport.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een keuring?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Laat uw installatie door een vakkundig
en erkend installateur aanleggen.